Procreate 5X > Wat kun je ervan verwachten?

Dat was lekker wakker worden met groot nieuws vanuit Australië. Procreate is namelijk al een tijdje bezig met een grote update; 5X. En hij is vanaf nu beschikbaar in de App store! Zorg ervoor dat je je iPad eerst update naar de laatste iPadOS 14.0 en daarna kun je genieten van de nieuwste versie van Procreate. Lees in deze blog welke verbeteringen en nieuwe functies je kunt verwachten. Deze update is overigens geheel gratis voor iedereen die Procreate al heeft.
 
Wat zijn de nieuwe functies in Procreate 5X?
 • Nieuwe (Pencil) filters
  Nieuwe filters en aanpassingen! Er zijn enorme verbeteringen aangebracht aan essentiële filters zoals Noise en Blur, en verbazingwekkende nieuwe creatieve mogelijkheden met Glitch, Chromatic Aberration en meer. 
 • Gradient map
  Het is een veel aangevraagde functie: Gradient, en Procreate heeft opnieuw naar haar fans geluisterd. Voeg een nieuwe kleurdimensie toe door aangepaste verlopen toe te passen op je canvas. De Gradient Library zit boordevol prachtige verlopen om je op weg te helpen.
 • Face paint
  Schilder en schmink rechtstreeks op je gezicht en bekijk je FacePaint live of neem het op en speel het af in animaties.
 • Reference Companion
  Plaats je referentie in beeld terwijl je schildert op je canvas. Importeer een foto die altijd aan je zijde blijft; klaar voor inspiratie? De Reference Companion is een zwevende pop-up binnen Procreate, die jou dus nooit in de weg zit tijdens het tekenen.
 • Private Layer
  De meest bekritiseerde aankondiging van Procreate: Private Layer. Importeer een afbeelding of foto als een privélaag om time-lapse-video's van presentatiekwaliteit te maken of om je time-lapse en galerij vrij te houden van referenties.
 • SwatchDrop
  Een hele fijne verbetering die veel gaat toevoegen aan het gebruiken van je paletten. Vul namelijk in Procreate 5X kleur rechtstreeks vanuit je paletten pop-up op je canvas.
 • Scribble
  Procreate 5X bevat nu iPad OS Scribble voor een ononderbroken tekenervaring. Krabbel laagnamen, getalswaarden in Brush Studio en zelfs tekst rechtstreeks op je canvas.
 • Instant Palette
  Zie je kleuren om je heen die je wilt bewaren? Gebruik de camera van je iPad om er direct een staalpalet van te maken. Maak aangepaste paletten vanuit je omgeving, je fotobibliotheek of een van je favoriete bestaande Adobe® ACO- en ASE-paletten.
 • Color Fill
  Versnel je workflow door selecties te tekenen die automatisch met kleur worden gevuld. Toevoegen of verwijderen met de Selectie tool om scherpe, levendige vormen te maken.
 • Transform Snapping
  Ook nieuw en een fijne toevoeging in Procreate 5X: 'Snap' objecten direct nauwkeurig op je canvasrand, midden of andere lagen.
 • Bounding Box Adjust
  Voor de eerste keer kunt je je selectiekader draaien om te schalen en uit te rekken vanuit elke richting. Volgens Procreate wil je na het gebruik van Bounding Box Adjust nooit meer wat anders. Wij zijn natuurlijk reuze benieuwd!
 • Blur Brushes
  Meng randen en kleuren door vervaging toe te voegen aan je brushes. Ontdek een geheel nieuwe dynamiek bij het maken van je eigen brushes in de Brush Studio.
 • Procreate Widget
  Nog sneller werken in Procreate 5X: Spring rechtstreeks naar je laatst gebruikte canvas vanaf je startscherm op je iPad met de nieuwe Procreate Widget.
 • Quickmenu Profiles
  Bouw je eigen bibliotheek met aangepaste snelkoppelingen. Pas QuickMenu-profielen aan naar de keuze van je project, zoals schetsen, kleuren of afwerken.
 • Crop and Resize snapping
  Procreate 5X biedt zoveel meer functies en verbeteringen, met een meer verfijnde interface voor een eenvoudigere workflow, Snapping, Crop and Resize en nog veel meer.
Welke functie springt er voor jou het meeste uit? Laat het weten in de reacties onder deze blog of laat van je horen in de grootste Procreate Community van Nederland en België.
 
Wat betekent dit voor Lianneh's online cursussen?
Er wordt achter de schermen al een tijdje gewerkt aan een nieuwe versie van mijn Procreate cursus en e-book. Nu deze update van Procreate eindelijk gelanceerd is kan ik verder bouwen aan deze nieuwe versie van de cursus. Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze update en meer.
 
Bekijk en lees meer over Procreate 5X op de website van Procreate zelf. 
< Vorige blog Volgende blog >
Lees ook deze populaire blogs!
Welke professionals en bedrijven gebruiken Procreate? Hier krijg je inspiratie van!
Is Procreate goed voor beginners?
Is Procreate iets voor jou?

Plaats een reactie

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd