
Of je een screenprotector op je iPad wilt plakken is natuurlijk volledig aan jou zelf om dit te bepalen. Persoonlijk raad ik het wel sterk aan: je hebt namelijk niet voor niets behoorlijk veel euro’s geïnvesteerd in je iPad, dus om je iPad zijn levensduur te verlengen is dit wel verstandig. Een screenprotector beschermt je iPad tegen krassen en in sommige gevallen ook tegen val- en stootschade. Dat is afhankelijk van welk soort je kiest. Er is ook een screenprotector die je zelfs het analoge gevoel van tekenen op papier kan geven, door de unieke coating en structuur die erin verwerkt zit. Dit en meer lees je in deze blog.
Wat als ik een Apple Pencil gebruik?
Er is een misvatting dat een screenprotector op je iPad het gebruik van een Apple Pencil belemmert. Maar dit is vrijwel nooit het geval, zolang je de screenprotector correct en met zorg op je iPad (laat) bevestigen is er niks aan de hand. Deze dunne laag die je op je iPad aanbrengt, is speciaal ontwikkeld om je scherm te beschermen maar ook alsnog je vingers en een stylus te kunnen detecteren. Anders zou je tablet namelijk niet meer kunnen functioneren, gezien dit volledig afhankelijk is van touch-gebaren. Wanneer je dus de Apple Pencil gebruikt, kun je zonder zorgen een screenprotector naar wens aanschaffen en gebruiken.
Glazen of kunstfolie screenprotector?
Een glazen screenprotector beschermt je iPadscherm naast krassen ook tegen val- en stootschade. Het kan dus handig zijn, wanneer je je iPad bijvoorbeeld veel mee neemt op reis, om hiervoor te kiezen. Een screenprotector van kunstfolie beschermt je iPad alleen tegen krassen, maar deze is daarentegen dunner, vaak minder ‘glad’ en dus wat prettiger om op te tekenen. Je hebt als laatste ook nog een speciaal ontwikkelde screenprotector voor het tekenen.

Paperlike, als papier
De Paperlike screenprotector is niet alleen een beschermende laag voor je iPadscherm, maar biedt ook wat extra comfort als het gaat om tekenen op je iPad. Je hebt het namelijk vast wel gemerkt wanneer je voor het eerst tekent op een iPad: je moet behoorlijk wennen aan het gladde glas waar je met je stylus overheen glijdt. Er is weinig weerstand, zoals je bijvoorbeeld wel gewend bent van papier, aquarelvellen of een schilderscanvas. Om dit analoge gevoel te creëren op je iPad heeft Paperlike een screenprotector ontwikkeld die een matte afwerking heeft met een lichte structuur. Dit geeft het gevoel van tekenen op ‘ouderwets’ papier en je hoort zelfs je stylus over het scherm ‘krassen’. Het is dan ook niet voor niets een enorme baanbreker en een van de meestverkochte screenprotectors onder vele kunstenaars, illustratoren, handletteraars en ontwerpers.
Klik hier om de Paperlike screenprotector te shoppen. Wanneer je mijn link gebruikt steun je mij ook een beetje, zonder dat het jou iets extra’s kost. Ik ontvang dan namelijk een kleine commissie omdat je via mijn link shopt. Bedankt! 🙂
Tips voor het aanbrengen van je screenprotector
- Was je handen en zorg ervoor dat je iPad schoon is. Wist je trouwens dat er in een badkamer na het douchen, door de luchtvochtigheid, de minste stof aanwezig is? Dit is dus een slimme plek om je screenprotector aan te brengen.
- Bij een nieuwe screenprotector worden vaak een alcoholdoekje en een stofdoekje meegeleverd. Gebruik deze om je iPadscherm stof- en vuilvrij te maken. Controleer ook goed of er geen vettigheden zoals vingerafdrukken op je scherm aanwezig zijn.
- Houd nu de screenprotector met beide handen vast en plaats deze op de juiste plek op je iPadscherm. Zorg ervoor dat de openingen op de juiste plaats zitten bij o.a. de front-camera. Laat hem dan rustig zakken op het scherm.
- Met een creditcard/pinpas of soms een speciaal bijgeleverd pasje kun je nu de luchtbubbels nog wegvegen die tussen je scherm en de screenprotector zitten. Je mag best aardig wat kracht gebruiken om deze naar de zijkant te duwen. Sommige (kleinere) bubbels verdwijnen vanzelf na enkele dagen.
Hopelijk heb je wat aan mijn tips en informatie over het aanschaffen en aanbrengen van een screenprotector voor je iPad. Heb je nog vragen, stel deze dan gerust hieronder als een reactie op deze blog.
0 reacties