Mijn persoonlijke inspiratiebronnen…

Inspirerende Collega creatief blog Procreate inspiratie

Graag laat ik mij inspireren en motiveren door mede-illustratoren, kunstenaars, en ondernemers. In deze blog noem ik namen die ik in de meeste gevallen al jaren volg en wie ik aspireer om wie ze zijn en wat ze maken. Ik heb ze door de jaren heen beter leren kennen en ik raak door hun verhalen en werk gemotiveerd om mijn droombaan verder te ontwikkelen en uit te breiden.

Waarom inspiratiebronnen voor mij zo waardevol zijn…
Soms heb ik even een duwtje in de rug nodig. Het is fijn om mij in het verhaal van iemand anders te herkennen, of om mij volledig op te kunnen trekken aan diegene waar ik naar opkijk. Zo heb ik iets om naartoe te werken en om mijzelf te verbeteren. Inspiratiebronnen zijn voor mij onwijs waardevol om mijzelf te motiveren en ontwikkelen. Ik kan van ze leren en duik graag in alle bronnen om mij te laten inspireren.

Marloes de Vries
Ik heb haar naam ook al eens genoemd in mijn blogpost “Welke professionals en bedrijven gebruiken Procreate?” omdat ze ook steeds vaker Procreate gebruikt voor haar werk. Marloes vind ik onwijs inspirerend vanwege haar missie en visie – naast haar onwijs humoristische en leuke tekenstijl. Ze deelt haar eerlijke verhaal en struggles die voor mij meestal (pijnlijk) herkenbaar zijn. Van haar heb ik onder andere geleerd dat het oké is om jezelf zijn. En zij gaf mij extra de bevestiging dat je altijd je dromen en je hart moet volgen. Dat kwam onder andere door een quote die ze plaatste in 2020:

YOU’RE NOT HERE TO PLEASE EVERYONE. YOU’RE HERE TO TOUCH A FEW. – MARLOES DE VRIES.

Marloes deelt op haar Instagram ook hoe het is om gezien te worden als iemand die ‘anders’ is, hoeveel invloed pesten op haar heeft gehad en wat haar tegenslagen zijn geweest tijdens haar schoolperiode. Ik vind het zelf vaak nog spannend om persoonlijke verhalen te delen maar zij motiveert mij echt om dit meer te doen, omdat ik zie wat het effect is. Namelijk dat zij daarmee een onwijs mooie bron van inspiratie is voor mij en velen.

Amanda Oleander
Ik kwam Amanda tegen toen ik wat willekeurige livestreams bekeek op de app Periscope in 2015. Zij was daar bijna dagelijks live te vinden en nam al haar kijkers mee in het proces van schilderen. Ze plaatste simpelweg haar schildersezel in beeld, trok haar verfschort aan, zette muziek op en ze ging live. Haar kunstwerken zijn erg leuk en fascinerend om naar te kijken. Maar door naar haar streams te kijken leerde ik eigenlijk vooral hoe onwijs populair en leuk het is voor mensen om live te kunnen zien hoe zo’n schilderij en kunstwerk tot stand komt. Mensen stelden vragen en zij gaf antwoord. Haar persoonlijkheid is erg prettig. Het is fijn om naar haar te kijken omdat zij heel spontaan, liefdevol en enthousiast is. Uiteindelijk ben ik door Amanda ontzettend geïnspireerd geraakt om zelf te beginnen met livestreamen op Periscope in 2016 en later ook wekelijks op Facebook. Dit doe nog steeds wekelijks en je kunt ze nog een maand lang terugkijken op mijn Youtube kanaal.

Izzy Burton
Het is mijn verjaardag in 2019 wanneer ik ben uitgenodigd door Procreate om naar een evenement in Eindhoven te komen. Het team van Procreate wilde mij graag ontmoeten en ik heb dan ook op die dag onwijs leuk met ze gekletst. Het was ook een unieke kans zonder al te ver te hoeven reizen, want wist jij dat het hoofdkantoor van Procreate in Australië zit? In ieder geval, in Eindhoven heb ik allemaal erg bijzondere en inspirerende presentaties bijgewoond. Hier spraken onder andere animatoren die voor Disney hebben gewerkt, maar zo besloot ik ook spontaan de presentatie van Izzy bij te wonen. Ik kende haar namelijk nog niet, dus achteraf ben ik ontzettend blij dat ik haar heb ontmoet, want haar verhaal is erg inspirerend.

“GO WITH THE FLOW AND BE YOURSELF. OTHERS ARE ALWAYS BETTER, BUT AS LONG AS YOU ARE HAPPY WITH WHAT YOU DO, IT IS PERFECT.” – IZZY BURTON

Naast dat ze prachtige en geweldige illustraties en animaties op haar naam heeft staan, was haar verhaal vol doorzettingsvermogen ook een onwijze motivator. Ik heb even mijn notities van het evenement voor deze blog opgezocht. En ik weet nog dat ik deze quote opschreef naar aanleiding van haar verhaal, waarin ik mij ontzettend herken. Ze vertelde dat ze helemaal niet zo zelfverzekerd is als dat men vaak denkt en dat ze hard heeft moeten knokken voor haar droombaan.

“I’M NOT CONFIDENT. I’M BRAVE” – IZZY BURTON

Ten Hun (Peter Robinson)
Eigenlijk volg ik Peter nog maar net iets meer dan een jaar en het is een onwijs inspirerende, talentvolle creatieve duizendpoot. Hij brengt mij een beetje terug naar mijn jeugd waarin ik, je gelooft het niet, als een skatergirl door het leven ging en dol was op graffitikunst. Ik kom uit Zwolle en daar heb je meerdere viaducten en andere locaties waar je prachtige legale graffitikunst kunt bewonderen. Toen ik Peter tegenkwam op Youtube bracht dit herinneringen terug door zijn tekenstijl. Het inspirerende aan Peter vind ik dat hij alles zelf doet; hij maakt zelf zijn kunst op soms de meest vreemde objecten. Hij edit ook zelf zijn video’s en produceert zijn eigen muziek onder zijn video’s! Je moet er van houden, maar ik vind het erg interessant om naar te kijken en luisteren. Je kunt de meest gekke challenges vinden op zijn Youtubekanaal. Zo heeft hij een zeecontainer beschilderd, schoenen, een dure LV designer tas en nog veel meer. Hij heeft ook veel ervaring met merchandise, zo heeft hij zijn eigen kunstshop gehad in Seattle en kun je zijn kunstwerken ook aanschaffen als prints op hoodie’s bijvoorbeeld. Peter is daarnaast ook erg bescheiden en inspireert mij naast zijn video content ook om altijd in mijzelf te blijven geloven en mijn dromen na te jagen.

Gal Shir
Een bekende naam als je veel op Instagram zit en veel video’s kijkt over Procreate. Gal Shir heeft een ontzettend herkenbare stijl, iets wat ik ook erg inspirerend vind. Meestal als je zonder op de accountnaam te letten een video zit te kijken dan zie je direct wanneer deze van Gal Shir afkomstig is. Zijn video’s zijn een lust voor het oog om naar te kijken, ze zitten erg goed in elkaar en dat is ook iets waar ik naar streef met mijn video’s. Gal Shir inspireert mij dus niet alleen met zijn werk en simpele tekentutorials maar ook in zijn manier van presenteren en filmen.

Ik hoop dat ik je met deze blog heb kunnen inspireren om ook je eigen inspiratiebronnen om je heen te verzamelen. Ik zou willen zeggen zoek naar personen die jou aanvullen om wie jij bent en wat je wil worden. Natuurlijk ben ik erg benieuwd wie jou op dit moment motiveert en inspireert, deel gerust jouw bevindingen in de comments!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *