Lianneh's community op Discord

Sluit je aan bij de gezellige en creatieve community van Lianneh op Discord. Daar kun je kletsen met gelijkgestemden over Procreate, digitaal tekenen en nog veel meer. 

Wat vind je in Lianneh's community op Discord?

 • Ontmoet en klets met mede-creatievelingen
 • Raak 3x per week geïnspireerd door Lianneh's prompts
 • Doe mee met tekenwedstrijden
 • Blijf op de hoogte van Lianneh's liveshows
 • Deel je creaties en raak geïnspireerd door anderen
 • Stel al je vragen in het vragenhoekje

Meld je via deze link aan en volg daarna de stappen die hieronder staan weergegeven: https://discord.gg/dJRq63vTnu

Discord account aanmaken
Om lid te kunnen worden van Lianneh's community op Discord, moet je eerst een account bij Discord aanmaken (als je deze nog niet hebt). 1) Wanneer je op de link hierboven klikt, zul je een venster zien waarbij je eerst je gebruikersnaam moet invullen. 2) Vervolgens moet je even bevestigen dat je een mens bent (om spam accounts te voorkomen) 3) waarna je nog even je verjaardag moet invullen. Dit is om zoveel mogelijk te voorkomen dat minderjarigen lid worden. Nadat je dit alles gedaan hebt, 4) vul je je e-mailadres in en kies je een wachtwoord.

5 ) Nadat je dit gedaan hebt zul je een e-mail ontvangen om je account bij Discord te bevestigen en voltooien. Klik op de knop in de e-mail die je ontvangen hebt en je komt terecht in Lianneh's community. 6) Vanaf nu kun je inloggen bij Discord met het account wat je zojuist hebt aangemaakt. 7) Belangrijk is dat je de regels van Lianneh's community accepteert, zodat je ook overal kunt reageren en meepraten. Nadat je dit allemaal gedaan hebt, ben je officieel lid van de community!

Wat is Discord?
Discord is een sociaal platform waar je enkel op uitnodiging lid kan worden van een community. Er zijn veel mogelijkheden voor het inzetten van Discord voor het bouwen en beheren van een community. Een community op Discord word ook wel een server genoemd. Je bent dus lid van een server zodra je je aanmeld voor Lianneh's community.

Een server kan voor allerlei groepen dienen, denk aan scholen, hobby's, beroepen of voor familie en vrienden. Discord is beschikbaar online in je webbrowser, of op je tablet en telefoon via de Discord app.

Wat zijn kanalen?
Wanneer je voor het eerst op Discord kijkt in Lianneh's community, dan zul je misschien even moeten wennen aan de indeling. Deze bestaat uit zogenoemde kanalen. Links in beeld zie je alle kanalen staan met een # hashtag ervoor. Je kunt kanalen dus eventueel ook taggen in je bericht.

In Lianneh's community vind je allerlei kanalen, ingericht per thema. Zo kun je gericht met elkaar praten, delen en vragen stellen rondom dat thema.

Kanalen bekijken en op berichten reageren
Je kunt een kanaal bekijken door erop te klikken en vervolgens kun je alle berichten uit dat kanaal lezen. Uiteraard kun je zelf ook mee praten door onderin de tekstbalk je bericht te typen. 

Je kunt ook op berichten van anderen reageren met een emoticon. Dit doe je door een bericht ingedrukt te houden in de app, of door je muis over een bericht te bewegen en te klikken op het smiley+ icoontje.

Berichten van jezelf kun je ook altijd nog bewerken, dit doe je door het bericht ingedrukt te houden of met je muis over het bericht te bewegen en te kiezen voor het potlood icoontje.

Daarnaast kun je ook een threader creëren (hieronder lees je daar meer over) en zijn er nog een aantal opties als je op de drie ••• puntjes klikt:

 • Bericht vastpinnen
 • Antwoorden
 • Markeren als ongelezen
 • Kopieer berichtenlink
 • Bericht voorlezen
 • Bericht verwijderen (alleen die van jezelf)

Andere leden taggen in je berichten
Je kunt andere leden taggen in je berichten door een apenstaartje te typen (@) en daarna de naam van degene die je wil noemen. Bijvoorbeeld @Lianneh

Spraak kanalen
Er is ook een spraak kanaal aanwezig in de community, dit is een plek waar je elkaar kan horen. Je moet dus ook eerst even toestemming geven aan je microfoon voor je kan (mee)praten. Het is eigenlijk een soort telefoongesprek met meerdere mensen. Het spraak kanaal in Lianneh's community heet de #💬Praathoek

Privé berichten sturen
Helemaal links bovenaan zie je het icoontje van Discord staan. Klik hierop om naar je privé berichten te gaan. Daar kun je met bestaande vrienden chatten of nieuwe vrienden zoeken en toevoegen. Je kunt een vriend toevoegen door te klikken op "Voeg vriend toe" en zijn/haar gebruikersnaam in te vullen.

Notificaties aan / uitzetten
Per kanaal kun je de notificaties aan of uitzetten. Dit doe je door op het bel-icoontje te klikken die bovenaan het kanaal in beeld staat. Kies ervoor om het kanaal (tijdelijk) te dempen en wanneer je notificaties wil ontvangen. 

Je kunt meer uitleg vinden op de Nederlandse uitleg-pagina van Discord zelf.