Downloads installeren

Zo installeer je de downloads van Lianneh op je iPad in Procreate

 • Brushes: Je brushes worden geopend in een nieuwe map ‘Imported’, open een willekeurig canvas en ga naar je brushes om deze te bekijken.
 • Werkbestanden: Deze worden geopend in de Gallery. Zat je toevallig in een Canvas te werken? Ga dan even naar de Gallery in Procreate om je download te bekijken en openen.
 • Kleurenpaletten: Deze worden geopend in je kleurenmenu. Die vind je rechtsboven bij het kleurenbolletje wanneer je een canvas opent.
 • Tip: Kopieer / dupliceer de originele werkbestanden eerst voordat je ermee aan de slag gaat in Procreate.
 • Importeren in Procreate: Gebruik voor brushsets niet de Import functie in Procreate zelf. Dit is alleen voor individuele brushes en niet voor complete sets. Als je dit wel probeert dan zal het bestand grijs worden en onbruikbaar zijn.
 • BELANGRIJK > Installeer alle bestanden één voor één. Anders krijg je een ZIP bestand waar je helaas niks mee kunt omdat je iPad / Procreate deze niet herkent.

 

 

 

Vanaf je iPad downloaden:

 1. Open de link van Google Drive op je iPad. Bijvoorbeeld via de e-mail van je bestelling of klik op de knop in de online cursus.
 2. Dubbelklik op de gewenste map.
 3. Dubbelklik op een gewenst bestand. Je ziet nu meerdere namen en bestanden in beeld, dit komt omdat de bestanden niet worden herkend. Het zijn namelijk Procreate bestanden en die kunnen niet worden ‘gelezen’. Klik nu rechtsboven voor het pijltje naar beneden bij elk bestand, om één voor één bestanden te downloaden. Nu wordt het bestand automatisch opgeslagen in je 'Files' map.
 4. Ga naar je de app 'Files' op je iPad.
 5. Dubbelklik op het gewenste bestand welke je wilt openen. 

Vanaf je laptop / computer

 1. Download de bestanden via de links in de email van Lianneh of via de Google Drive link die je vindt in de leeromgeving van de online cursus. Belangrijk! Download de bestanden één voor één! Wanneer je de bestanden tegelijk download ontstaat er een ZIP bestand. En een ZIP bestand is in dit geval onbruikbaar op een iPad!

  Hoe download je bestanden in Google Drive per stuk?
  Je kunt bestanden één voor één downloaden door in de Google Drive omgeving van Lianneh met je rechtermuisknop op een bestand te klikken en vervolgens te kiezen voor downloaden (zie afbeelding links). Of door het bestand te selecteren en rechtsboven bij de drie verticale puntjes (•••) te kiezen voor downloaden.

 2. Deel de bestanden met je iPad. Heb je een Apple product als computer? Dan kun je je bestanden eenvoudig delen via Airdrop. Gebruik je een windows computer? Dan kun je het beste een cloudservice zoals Dropbox / Google Drive gebruiken. Je zou het ook nog naar jezelf kunnen e-mailen via de internetservice van WeTransfer.
Vanaf je laptop / computer delen met je iPad via Airdrop
 1. Ga naar de downloads map op je macbook of iMac (of naar een andere map waar je de downloads heb opgeslagen).
 2. En selecteer het bestand naar keuze om te delen via Airdrop.
 3. Klik met de rechtermuisknop op je bestand, kies nu voor Share / Delen.
 4. Kies daarna voor de functie Airdrop. Zorg ervoor dat je iPad in de buurt is en dat je deze aan hebt staan, zet desnoods de Procreate app alvast open.
 5. Het bestand wordt nu gedeeld en na enkele seconden direct geopend in Procreate.

  Vanaf je laptop / computer delen met je iPad via Dropbox / Google Drive

  1. Login op de Dropbox website / Google Drive website.
  2. Upload de gewenste bestanden in een map naar keuze. Dit kun je doen door bijvoorbeeld het bestand naar het venster te slepen. 
  3. Login op je iPad op de website of download de Dropbox app / Google Drive app.
  4. Download vanuit Dropbox/Google Drive op je iPad het gewenste bestand;
  • Vanuit de browser dropbox.com / drive.google.com: Klik op het gewenste bestand. Je ziet nu staan ".procreate files can't be previewed". Dit komt omdat Dropbox het bestand niet kan lezen. Kies nu rechtsboven direct voor download (pijltje naar beneden) of kies bij de drie puntjes (•••) voor download. Bevestig nog een keer en kies voor download. Het kan zijn dat je eerst Procreate moet toevoegen aan je 'Open in' apps.*
  • Vanuit de Dropbox / Google Drive app: Open de app op je iPad en kies voor het gewenste bestand. Klik op de drie puntjes (•••) en kies voor Export. Kies nu voor 'Open in' en kies voor Procreate.*

  * = Open in: Staat Procreate hier nog niet als optie tussen? Swipe dan helemaal naar rechts in alle apps, totdat je de optie 'More' ziet staan. (Zie afbeelding hiernaast) Klik hierop. Nu zie je onder 'Suggestions' als het goed is de app Procreate staan. Kies rechtsboven voor 'Edit' en klik daarna naast Procreate links op het groene plusje. 

   

  Vanaf je laptop / computer delen met je iPad via Wetransfer

  1. Ga naar wetransfer.com en upload de bestanden en mail deze naar jezelf.
  2. Ga op je iPad naar je e-mail en open daar de e-mail met de download link van WeTransfer die je naar jezelf hebt gemaild.
  3. Het kan zijn dat je eerst de voorwaarden van WeTransfer moet accepteren. Daarna kun je klikken op 'Download'.
  4. De download verschijnt rechtsboven in je browser. Als je Procreate al hebt geïnstalleerd bij 'Open in' (zie hierboven voor uitleg) dan kun je de download direct openen in de tekenapp.