E-book installeren op je iPad

Je hebt een PDF / e-book gedownload en je wilt deze graag bewaren op je iPad zodat je deze makkelijk keer op keer kunt openen en lezen. Op deze pagina geef ik je een stap voor stap uitleg hoe je dit kunt aanpakken. In dit voorbeeld ga ik even uit van het uitgebreide Procreate e-book van Lianneh.
 
Stap 1. Download het e-book
Je kunt het e-book downloaden via de bevestigings-pagina na het afronden van je bestelling, of via de e-mail die je ontvangt naar aanleiding van je bestelling. Deze e-mail bevat een link naar de PDF van het e-book.
 
Stap 2. Deel de PDF  (het e-book) met je iPad.
In deze blog geef ik je allemaal tips hoe je bestanden met je iPad kunt delen. Mijn voorkeur gaat ernaar uit om via Airdrop mijn bestanden met mijn iPad te delen. Maar dit kan alleen als je ook een apple laptop / computer hebt. Wanneer je dit niet hebt kun je naar mijn idee het beste de e-mail met de link naar het e-book direct openen op je iPad. En dan kun je de PDF meteen openen en bewaren in de gewenste app - zie stap 3.
 
Stap 3. Bewaar de PDF (het e-book) op je iPad.
Als het goed is krijg je enkele opties om de PDF te openen en bewaren, zodra je de PDF opent op je iPad. Mijn voorkeur gaat uit naar de "books" app van Apple zelf. Hierin kun je PDF's heel makkelijk openen en de app bewaart ze dan automatisch in de bibliotheek. Zo kun je elke keer snel de PDF openen en lezen die je wilt bekijken.
    Heel veel plezier met het e-book!