Over LianneH

Hee Hallo! Mijn naam is LianneH. Ik ben een enthousiaste creatieveling, duizendpoot en ondernemer. Graag deel ik met jou mijn verhaal over hoe ik mijn creativiteit en onzekerheden door de jaren heb ontplooid en hoe mijn bedrijf en missie zijn ontstaan.

Het heeft zo moeten zijn...
Ken je dat? Dat je denkt: "Dit heeft gewoon zo moeten zijn?" Ik kan je zeggen dat ik een lange tijd niet heb durven dromen en denken dat ik fulltime illustrator zou zijn. Ook al liep ik al van kinds af aan dagelijks rond met een potlood en schetsboek, ik was er erg onzeker over. Zo onzeker zelfs dat ik eerst een hele andere opleiding ben gaan volgen na de middelbare school. Ik schrok van de toelatingseisen en geloofde niet dat ik met mijn creativiteit echt iets 'nuttigs' kon. Totdat ik aan het einde van het jaar een gesprek had met mijn mentor had en haar reactie was onvergetelijk. En daarmee veranderde alles en startte langzaam aan mijn toekomst als ondernemer...

Onzekerheid
Wat ik hiermee probeer te zeggen, is dat mijn onzekerheid zodanig groot was dat ik een creatieve opleiding altijd links liet liggen. "Dat kan ik niet" dacht ik dan, of "dat is niks voor mij. Ik ben niet goed genoeg". Ik weet inmiddels na het lesgeven aan vele workshop deelnemers en cursisten hoe verweven de onzekerheid vaak is met het creatief bezig zijn. Ik snap dus heel goed hoe hoog de drempel kan zijn om creatief bezig te zijn. Daarom wil ik jou graag inspireren en helpen je talent te ontdekken en te ontwikkelen. Wees er trots op!

Passie voor digitaal tekenen
Ik kan mij nog ontzettend goed herinneren hoe ik de eerste dagen aan het prutsen was op mijn allereerste iPad in 2013. De apps en technieken waren nieuw: ik tekende in het begin veel in de 'Paper' app van 53 (inmiddels overgenomen door WeTransfer). Ik had er zelfs een speciale houten stylus voor aangeschaft. Deze kwam helemaal uit Amerika en was drukgevoelig. De Apple Pencil bestond toen namelijk nog niet. Zo zette ik voorzichtig mijn eerste stappen met het digitaal tekenen.

En het beviel mij direct enorm. Ik merkte namelijk dat mijn perfectionisme en onzekerheden veel minder in de weg zaten. Ik kon tenslotte eindeloos oefenen, schetsen, gummen en aanpassen, zonder dat ik een berg aan verfrommelde papiertjes op de vloer had liggen.

Nuttige nerd
Op het moment dat ik actiever werd op mijn Instagram kanaal ontving ik steeds meer vragen over Procreate: "Wat is die app waarmee je werkt?" en "Ik snap er niets van, kun je mij wat tips geven?" of "Ik kom er niet uit in Procreate, hoe werkt dit?" Steeds meer en meer berichten stapelden zich op. Ik had mijn nerderige kant en kennis over de techniek en tekenapps nooit gezien als iets waardevols voor anderen. Dat is gewoon iets wat bij mij hoort, ik vond techniek en gadgets altijd al interessant en ik lees en leer er graag over waardoor ik veel kennis heb opgebouwd. Toen ik op een gegeven moment dagelijks allerlei vragen aan het beantwoorden was besloot ik om al mijn kennis te bundelen in een cursus en er meer mee te doen.

Ik heb in alle jaren het digitaal tekenen mij helemaal eigen gemaakt en ik zou echt niet meer zonder kunnen. Ik ken de apps als mijn broekzak en het helpt mij enorm met mijn creativiteit. Daarnaast kan ik het ook voor mijn klanten slim inzetten. Zo maak ik bijvoorbeeld tijdens een eerste ontmoeting vaak wat schetsen van wat we bespreken, die stuur ik dan nadien op en daar krijg ik vaak hele positieve reacties op. Ook kan ik mijn schetsen veel sneller delen met klanten, zonder ze eerst te hoeven fotograferen of in te scannen.

Mijn missie
Het is mijn missie om creatievelingen te inspireren en te helpen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dit doe ik door middel van mijn online cursussen, op mijn Instagramaccount, uitlegvideos op mijn Youtubekanaal, creatieve nieuwsbrieven vol tips en gezellige 'Schetsen en Kletsen'-livestreams op Youtube.

Het maakt mij ontzettend trots als ik weer een ontroerend verhaal lees in een van mijn online community's dat iemand eindelijk zijn/haar talent kwijt kan en het helemaal te pakken heeft! Vaak lees ik ook dat als ze eenmaal beginnen met tekenen en het onder de knie beginnen te krijgen, het zo verslavend is dat ze niet meer wíllen stoppen. Geweldig toch?!