Welke professionals en bedrijven gebruiken Procreate? Hier krijg je inspiratie van!

Professionals Procreate blog tekenen

Procreate is een uitgebreide tekenapp die zowel door beginners als professionele illustratoren wordt gebruikt. In deze blog deel ik welke bekende mensen en organisaties ook gebruik maken van Procreate. Op deze manier kan je zien hoe divers Procreate ingezet wordt, en ik hoop je wat inspiratie mee te geven!

Marloes de Vries
Een bekende Nederlandse illustratrice is Marloes de Vries. Naast haar analoge werk, werkt zij ook met Procreate voor het maken van onder andere striptekeningen voor het meidentijdschrift Tina. Ook maakt Marloes regelmatig illustraties voor het tijdschrift Flow en ze heeft vorig jaar een eigen boek uitgebracht: ‘Volwassen worden is optioneel”.

Leendert Jan Vis
Deze naam zegt je misschien niet één-twee-drie iets, maar Leendert Jan Vis is illustrator van een groot aantal bekende wenskaarten die je overal kunt kopen. Ook maakte hij diverse (cadeau)boekjes. Google zijn illustratie maar eens 😉 Lees hier een interview met hem waarin hij meer vertelt over de iPad en Procreate.

Jean-Marc van Tol
Jean-Marc is tekenaar en co-auteur van Fokke & Sukke. Bekijk hier een filmpje waarin hij laat zien hoe hij een strip van Fokke & Sukke voor het NRC tekent met behulp van Procreate.

David Hockney
Deze kunstenaar ken je wellicht van de pop-art, een kunststroom vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw. David Hockney staat onder andere bekend om zijn etstechniek, maar sinds de komst van de iPad en Procreate maakt hij ook regelmatig digitale schilderijen en kunstwerken (bron). Ook tekent hij nog op de computer. Voor een overzicht van zijn digitale werk op de iPad kun je eens een kijkje nemen op zijn website.

Disney en Pixar
Ook animators van Disney en Pixar maken gebruik van Procreate voor het tekenen van verschillende Disney- en Pixar-figuren. Zie hier bijvoorbeeld de illustratie van Frozen-karakter Olaf, getekend door Paul Hildebrandt. Kunstenaar Doug Chiang heeft met behulp van Procreate verschillende ontwerpen van droids (robots) en vervoersmiddelen gemaakt voor de laatste Star Warsfilms.

Kyle Lambert
Kyle Lambert is een posterillustrator die eigenlijk al zijn werk in Procreate maakt. Denk bijvoorbeeld aan alle posters van Stranger Things, maar ook aan Jurassic Park of Beauty & the Beast. Op zijn eigen website vind je een prachtig overzicht van alle film- en serieposters die hij geïllustreerd heeft. Daar vind je ook een hele uitleg en toelichting op hoe hij zijn posters ontwerpt en tekent. Aanrader om te lezen! 😊

Jim Lee
Jim Lee is een zeer bekende striptekenaar en uitgever van onder andere X-men, Superman, Spiderman, Batman en the Fantastic Four. Hij begon in 1987 als illustrator te werken voor Marvel, en is later ook zijn eigen uitgeverij begonnen. Zie hier een afbeelding en timelapse in Procreate van the Joker die Jim Lee tekent.

James Jean
Misschien een naam die je niet heel veel zegt, maar als je de officiële Procreate-website opent, zie je gelijk één van zijn werken. Procreate heeft hem in 2019 gevraagd of hij een illustratie wilde maken ter gelegenheid van de grote Procreate 5-update. Ook heeft hij bijvoorbeeld de filmposter van de film Blade Runner ontworpen en gemaakt in Procreate.

Zoals je heb gelezen zijn er veel verschillende professionals en bedrijven die gebruik maken van Procreate: van schets tot eindproduct, in verschillende stijlen en met verschillende doelen. Ik hoop dat je door deze mensen wat inspiratie op hebt kunnen doen! Wil je zelf ook je creaties delen en zien wat andere (thuis- en amateur)kunstenaars maken in Procreate? Word dan gratis lid van mijn fijne en gezellige community op Discord! In deze groep delen leden hun creaties, doen zij inspiratie op en stellen ze elkaar vragen. Je bent van harte welkom!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *